top of page
Byxtjärn, vandring, sommaräventyr
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

ÄVENTYRLIGA JUNI

Torsdagen den 17:e till söndagen den 20:e

I juni lägger vi fokus på äventyrslusten och ger oss ut på längre vandringsturer där vi tar tid till att utforska områden bortanför de typiska turiststigarna. Om vädret tillåter provar vi på att paddla fjällkajak och upptäcker fjällvärlden ifrån vattnet. Äventyret är ofta begränsat av vårt "vuxna" sätt att se på tillvaron, det vill vi komma ifrån genom att tillåta infall som spontandopp i en fjällbäck eller slänga av oss kängorna en stund och låta de bara fotsulorna få direkt kontakt med naturen.

Denna lekfullhet tar vi även med då vi blickar inåt på yogamattan och utforskar oss själva, med en ödmjuk inställning till vår fantastiska kropp som får återhämtning från dagens bravader. Vi utforskar vad vi har för vuxen-begränsningar som sätter stopp för vår fantasi och öppnar upp för tilliten att ett lekfullt barn alltid finns nära till hands inom oss. 

Tillsammans bor vi på Brattlandsgården med magisk utsikt över Åreskutan. Alla gäster får eget rum om inte gästerna i fråga kommer i samma sällskap och önskar få bo tillsammans. Rummen har handfat med blandat enkelsängar och våningssängar. Huset är en del av en genuin gammal gård som använts som vandrarhem sedan1897. I denna idyll bor vi enkelt men med en charmig och varm känsla. Stora öppna ytor ger plats för yoga men också små kryp in för att njuta av en kopp te och en sprakande brasa. Dessutom serveras massor av god, näringsrik mat där fokus ligger på att fylla på med sånt som gör själen glad.

INGÅR I RETREATET

  • Fyra dagar av fjällanda

  • Tre nätter i eget rum med delat badrum

  • Frukost, lunch och middag, allt vegetariskt

  • Yoga & meditation

  • Vandring & fjällkunskap

  • Utbildade vildmarksguider

  • Utbildad yogalärare

  • Kajakhyra en dag

  PRIS: 5 945kr

FÖRKUNSKAPER

​Vi rekommenderar att du har vandrat förut och känner till hur din kropp beter sig under längre turer. Något sånär grundtränad för att kunna njuta av vandringen.

Ingen kajakerfarenhet krävs då äventyr och att lära sig nytt är i fokus.

UTRUSTNING

Du behöver bland annat ha ett par rejäla och ingångna skor, gärna modell högre som går över ankeln. Det kan bitvis vara mycket blött på fjället och därför rekommenderar vi kraftiga vattentåliga kängor/skor.

Packlista medföljer vid bokat retreat. 

VANDRING?

Vandringen vi kommer att ägna oss åt under helgen har fokus på äventyr. Vi ska se mycket, känna mycket och uppleva fjället på riktigt. 

Här vandrar vi lite längre sträckor och upptäcker gömda pärlor utanför de typiska turiststräckorna. Vi går som längst 1,5 mil på en dag.

Kroppen ska få värma upp och sträcka ut de muskler som används på fjället och behöver kärlek. Några klasser är mer fysiska och flödande medan yinyogan är stillsam och meditativ. Du guidas alltid till att göra val utifrån vad din kropp behöver.

VILKEN TYP AV YOGA?

TRANSPORT

Miljön ligger oss självklart nära hjärtat. Från Stockholm och Göteborg finns dagliga avgångar med tåg fram till Åre där vi hämtar er med bil. Tider för samling och avslut anpassas till nattågets ankomst på torsdagen och eftermiddagståget på söndagen.

Preliminärt schema

- anpassas efter grupp, väder och vind

Torsdag

09.20 Hämtning i Åre

10.00 Frukost på gården

11.30 Redo för tur

13.30 Lunch utomhus

18.00 Yoga 

19.30 Middag

Fredag

07.00 Morgonyoga

08.30 Frukost

10.00 Kajak-tur
12.30 Lunch utomhus

17.00 Andrum hemma

18.30 Middag

20.00 Yinyoga i pyjamas 

Lördag

07.30 Frukost

09.00 Redo för tur

12.00 Lunch utomhus

17.00 Andrum hemma

18.00 Meditation

19.30 Middag

Söndag

07.00 Morgonyoga

08.30 Frukost och packning

10.00 Redo för tur
12.00 Lunch utomhus

15.30 Hejdå i Åre

bottom of page