top of page
background hero.png
Logotype with slogan.png

- PRIDEPARAD -

19 AUGUSTI

Tillsammans går vi för att fira mångfalden, kärleken och allas lika rätt till att få vara sig själv. Vi står upp för att friluftslivet och naturen ska vara en plats där alla känner sig välkomna. 

PARAD GENOM BYN

Paraden går av stapeln den 19/8 kl 16.00 ifrån parken mitt i Åre, Mörviksvägen 6. Alla som vill är välkomna att gå med för att visa sitt stöd för mångfald och allas lika rätt till att vara sig själv. Färdvägen är tillgänglihetsanpassad för att alla ska kunna gå med.

 

Kom som du är eller klä dig i dina finaste kläder dagen till ära. Vill du smycka ditt ansikte med ansiktsmålning eller bära en prideflagga, besök då regnbågsparken innan paraden där det händer massor med kul.

Kom en stund innan paraden för att hinna hänga i regnbågsparken och ladda upp tillsammans. 

Paraden är gratis och för alla så ta med alla du känner och kom och njut av en dag fylld av glädje och kärlek.

Färdväg
KARTA SKA FINNAS HÄR

REGNBÅGSPARKEN

Parken mitt i Åre by görs om till regnbågspark över dagen. Här kan du ta del av livemusik, lek, ansiktsmålning, mat och utställare. Det finns saker att göra för stora som små och missa inte snickqueeri som finns på plats där du kan prova på trähantverk. Drakar och dragqueens kör sin prisbelönta sagostund på biblioteket och dessutom kommer RFSL finnas på plats för att sprida kunskap och sälja prideflaggor.

PROGRAM

12:00 Regnbågsparken öppnar!
Mat, foodtruck, parkvillan?
Musik?

Ansiktsmålning och pyssel, återbruket?
Sniqueeri?

15:00 Bland drakar och dragqueens - Sagostund för barnfamiljer i biblioteket OBS föranmälan krävs

15:45 Samling inför paraden

16:00 Paraden startar

16:30 Paraden tillbaka - Livemusik

Kubbspel, lekar, öl på parkvillan?

TILL EVENTET

MISSA INTE
BLAND DRAKAR OCH DRAGQUEENS

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap som framför sagostunder och föreställningar för barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer. Läsandet minskar drastiskt bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing, utanförskap och psykisk ohälsa. Det vill sällskapet ändra på genom att skapa färgsprakande scenkonst där dragshowens spektakulära kostymer, glitter och glamour används som pedagogiska verktyg. Varje föreställning är en interaktiv kulturupplevelse som vidgar världen, lockar till läslust och låter fantasin flöda. Tillsammans med oss kan alla i publiken sjunga, dansa, skina som stjärnor och uttrycka sig fritt!

bottom of page