top of page

Entreprenören

Entreprenör, ett ord vi hör då och då. En titel egentligen men vem är den där entreprenören? Är det något en är eller något en blir? Något att sträva efter eller något att undvika? Svaret på dessa frågor låter olika beroende på vem du ställer dem till och där har vi något viktigt.


Varken någon av oss som driver Fjällanda, Elin eller Bea, såg oss själva som entreprenörer. Ofta finns en bestämt uppfattning om hur personer är som har en viss yrkesroll eller titel. Detta lär vi oss av den kategoriserande samhällsstrukturen vi växer upp i. Vi föds med olika typer av talanger och drömmar men vi lär oss genom livet att anpassa dessa för att passa in i samhällets normer.


Det krävs mod att våga trotsa detta då att gå sin egen väg inte oftast är den enkla vägen. Vi har fått omvärdera vår tolkning av en entreprenör när vi insåg att det är ju faktiskt det vi är. Vi bockar av de punkter som förknippas med en entreprenör men vi känner ju oss “bara” som oss själva.


Där har vi kärnan och vårt svar på frågan, vem är entreprenören? Alla som själva väljer att titulera sig som det, oberoende bakgrund, utbildning, erfarenhet, könstillhörighet osv.Vem är entreprenören för dig?

Vilken titel har du?

Trivs du med din titel?

Har du valt din titel själv? Om nej, skulle den vara samma om du fick välja själv?0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page