top of page
Sylmasivet, Syltoppen, Tempeldalen
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

FJÄLLANDA


FILOSOFIN BAKOM FJÄLLANDA

       TURER

Vi tror på närvaro och att få stanna upp och njuta av tillvaron i naturen. Med det i bakhuvudet föddes idén kring prestationsfritt friluftsliv. Viljan att skapa en plats där människor möts, delar erfarenheter, saktar in och lär tillsammans utan krav på prestation. Där resan och upplevelsen är målet och där allt är grundat i kärleken till naturen, dig själv och varandra.

Det är utifrån dessa grundstenar vi planerar våra turer. På sommaren till fots, i kajak eller på cykeln. På vintern på turskidor. Vi är ute för att uppleva, känna och se den fantastiska omgivningen vi befinner oss i. Känna på olika väder, smaka på vattnet direkt direkt ifrån fjällbäcken, vila under en fjällbjörk och blickar ut över oändliga vidder. 

Vi anpassar utefter gruppens individuella behov och bryr oss mindre om hur långt, högt eller snabbt vi tar oss utan den njutbara upplevelsen är alltid i fokus. 

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

MAT       

Mat som gör själen glad och en fjällfarare mätt är vår favoriträtt. Maten som serveras under våra retreats lagas av kocken på respektive gård och varierar därför en aning.

Den röda tråden som gårdarna vi väljer följer är närproducerat, hållbart och gött!

Vill du veta mer om vad för mat som ska serveras på just ditt retreat, besök då respektive gårds hemsida och läs mer där eller hör av dig till oss!

Turer och Mat
Plats
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

  PLATS       

Vi väljer noga ut våra platser där vi har våra retreats. Naturen ska få tala för sig själv och vi väljer därför platser där naturen talar till oss lite extra. I kombination med naturen strävar vi efter att lokaler, personal och omgivning ska gå i linje med våra värderingar. Kärlek, närvaro och omtanke.

 

I nuläget samarbetar vi med fyra olika fjällgårdar, Hotell Kallgården, Edsåsgården, Köja Fjällhotell och Hotell fjällsätra. Alla fyra är naturnära och charmiga boenden där det finns utrymme för allt som Fjällanda är. 

Yoga
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

       YOGA

För vår del står yoga för närvarande andetag, kärlek, återhämtning och tid för att blicka inåt. Vi låter yogan genomsyra allt vi gör. Från att samlas kring en måltid, till att ta oss ut på tur till att landa på mattan. För oss är yoga en livsstil. 

I rörelse och stillhet utforskar vi oss själva och andetaget. Vi anpassar rörelser och övningar utefter dagens fysiska aktivitet. Ger lite extra kärlek till de muskler som har fått jobba hårdast under dagen och lyssnar in vad gruppen behöver. Några klasser är mer fysiska och flödande medan yinyogan är stillsam och meditativ. Du guidas alltid till att göra val utifrån vad din kropp behöver.

  FJÄLLEDARNORMEN       

Vi är certifierade vildmarksguider enligt fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm. Utbildningen syftar till att fjälledaren i fråga ska med professionell och säker handledning kunna leda människor i vår svenska fjällmiljö.

Läs mer här om vad detta innebär.

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

  DIGITAL DESIGN       

Linnea Persson står bakom designen av vår fantastiska logga, hon hjälper oss förtydliga våra otydliga skisser och förverkliga våra ofta svävande drömmar. Hennes öga för detaljer och stilrena design är exceptionell. Kika gärna in på hennes instagram för att se mer av hennes fantastiska konstarbete. 

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

       FOTO & FILM    

JN Filmproduktion står bakom de flesta av alla fantastiska bilder som används på hemsidan. Med sin fantastiska förmåga att läsa av en situation och fånga känslan är han ett självklart val för oss. Vi är otroligt tacksamma för Johan Nyströms gedigna arbete och vill du se mer av vad han gör hittar du honom här.

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png
bottom of page