top of page
Sylmasivet, Syltoppen, Tempeldalen
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

FJÄLLANDA


FILOSOFIN BAKOM AKTIVITETERNA
 

       TURER

Vi tror på närvaro och att få stanna upp och njuta av tillvaron i naturen. Med det i bakhuvudet föddes idén kring prestationsfritt friluftsliv. Viljan att skapa en plats där människor möts, delar erfarenheter, utmanas och lär tillsammans. Där resan och upplevelsen är målet och där allt är grundat i kärlek och glädje.

Det är utifrån dessa grundstenar vi planerar våra turer. På sommaren till fots, i kajak eller på cykeln. På vintern på turskidor. Vi är ute för att uppleva, känna och se den fantastiska omgivningen vi befinner oss i. Känna på olika väder, smakar vattnet olika om du dricker direkt ifrån bäcken mot att du skopar upp det i handen, vilka känslor tittar fram då du blickar ut över oändliga vidder. 

Våra retreats är välplanerade på så vis att vi trappar upp vår fysiska aktivitet. Vi känner in och tar beslut efterhand. Vi tar oss allt ifrån 1 km till 2 mil, kanske tar vi en topp vem vet. Inslag av fjällkunskap och tekniktips medföljer på ett naturligt sätt efterhand vi ställs inför utmaningar och frågeställningar. 

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

       YOGA

För vår del står yoga för närvarande andetag, kärlek, återhämtning och tid för att blicka inåt. Vi låter yogan genomsyra allt vi gör. Från att duka fram frukostgröten, till att ta oss ut på tur till att landa på mattan. För oss är yoga en livsstil. 

I rörelse och stillhet utforskar vi oss själva och andetaget. Vi anpassar rörelser och övningar utefter dagens fysiska aktivitet. Ger lite extra kärlek till de muskler som har fått jobba hårdast under dagen och lyssnar in vad gruppen behöver. Några klasser är mer fysiska och flödande medan yinyogan är stillsam och meditativ. Du guidas alltid till att göra val utifrån vad din kropp behöver.

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

MAT       

För oss är den bästa maten är den som gör själen glad. För vår del innebär det gärna ekologiskt, närproducerat, hållbart.

Att bli serverad mat som gör själen glad är lyx, mat som ger energi och välbefinnande men utan på bekostnad av någon annan. Denna lyx vill vi ge våra gäster.

Därför kan du som gäst räkna med att det du blir serverad är noga utvalt för att tillgodose både din kropp och din själs behov.

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

  PLATS       

Vi väljer noga ut våra platser där vi har våra retreats. Naturen ska få tala för sig själv och vi väljer därför platser där naturen talar till oss lite extra. I kombination med naturen strävar vi efter att lokaler, personal och omgivning ska gå i linje med våra värderingar. Kärlek, närvaro och omtanke.

 

I nuläget samarbetar vi med tre olika fjällgårdar, Hotell Kallgården, Trillevallens fjällgård och Hotell fjällsätra. Alla tre är naturnära och charmiga boenden där det finns utrymme för allt som Fjällanda är. Dagsretreat hålls bland annat i Spiragårdens mysiga lokaler. 

  FJÄLLEDARNORMEN       

Vi är certifierade vildmarksguider enligt fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm. Utbildningen syftar till att fjälledaren i fråga ska med professionell och säker handledning kunna leda människor i vår svenska fjällmiljö.

Läs mer här om vad detta innebär. 

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png
Turer och Mat
Plats
Yoga

       FOTO & FILM    

JN Filmproduktion står bakom de flesta av alla fantastiska bilder som används på hemsidan. Med sin fantastiska förmåga att läsa av en situation och fånga känslan är han ett självklart val för oss. Vi är otroligt tacksamma för Johan Nyströms gedigna arbete och vill du se mer av vad han gör hittar du honom här.

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

  DIGITAL DESIGN       

Linnea Persson står bakom designen av vår fantastiska logga, hon hjälper oss förtydliga våra otydliga skisser och förverkliga våra ofta svävande drömmar. Hennes öga för detaljer och stilrena design är exceptionell. Kika gärna in på hennes instagram för att se mer av hennes fantastiska konstarbete. 

LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png
bottom of page