top of page
background hero.png

- FESTIVAL & PARAD -

19 AUGUSTI - 2023

Tillsammans går vi för att fira mångfalden, kärleken och allas lika rätt till att få vara sig själv. Vi står upp för att friluftslivet och naturen ska vara en plats där alla känner sig välkomna. 

PARAD GENOM BYN

REGNBÅGSTORGET

Paraden går av stapeln den 19/8 kl 16.00 ifrån Åre torg. Alla som vill och delar värderingarna som de mänskliga rättigheterna bygger på är välkomna att gå med för att visa sitt stöd för mångfald och allas lika rätt till att få vara sig själv. 

Som privatperson behöver du inte föranmäla ditt deltagande. Gå vart ni vill i tåget, gå med hela vägen eller bara en stund. Kom som du är eller klä dig i dina finaste kläder dagen till ära. Vill du smycka ditt ansikte med ansiktsmålning eller glitter, bära en prideflagga eller göra ett eget plakat, besök då regnbågstorget innan paraden.

 

Grupper - Föranmälan krävs

För att delta i paraden som sektion/grupp så som fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande krävs en föranmälan här. Detta för att vi ska kunna planera tidsåtgång och utrymme i paraden. Inga fordon är tillåtna att användas under paraden. För att visa sin logga som företag, politiskt parti, förening eller liknande krävs en föranmälan och att gå in som partner till Åre Outdoor Pride. Skicka in din anmälan här för mer info.

Torget mitt i Åre by görs om till regnbågstorg över dagen. Här kan du ta del av utställare, musik, lek och härligt häng. RFSL finns på plats för att sprida kunskap och sälja prideflaggor där intäkten går till deras viktiga arbete för mänskliga rättigheter. Missa inte att Bland drakar och dragqueens kommer med sin prisbelönta föreställning till biblioteket! Föreställningen är gratis och du kan boka din plats här. Mer programpunkter kommer släppas efterhand så håll utkik för att inte missa något.

PROGRAM

Mer detaljer kommer allt eftersom, se till att hålla dig uppdaterad!

12:00 Regnbågsparken öppnar!

Utställare, aktiviteter, lotteri, livemusik och gemenskap.

15:00 Bland drakar och dragqueens - Boka din plats här! 

15:45 Samling inför paraden

16:00 Öppningstal av arrangörerna
Paraden startar

16:45 Paraden tillbaka
Live musik - Erik Gullemo

18:00 Afterpride på Mister French

Mat, dryck och festlig stämning 

Förhållningsregler

Varje deltagare i paraden ansvarar helt och fullt för sina handlingar. Nedan finner du regler att förhålla dig till för allas trevnad. 

  • Visselpipor, trummor mm som låter väldigt högt kan vara jobbigt för andra parad-deltagare, exempelvis barn. Ta det lugnt med höga ljud. 

  • Alkoholförbud råder i Regnbågsparken och paraden. Trygghetsvärdar finns på plats för att upprätthålla regeln.

  • Som arrangör ger vi oss rätten att avlägsna budskap som vi inte finner lämpade. Alla budskap skall vara positiva och detta gäller både enskilda och grupper.

  • Som arrangör ger vi oss rätten att avbryta deltagare eller grupp som bryter mot dessa regler.

  • Vi hjälps åt att hålla rent och snyggt omkring oss.

  • Vi håller ett lugnt tempo för att alla ska hinna med.

  • Se till att ha riktigt kul och gå med huvudet högt, du är viktig!

Paradens färdväg
Färdvägen är tillgänglihetsanpassad för att alla ska kunna vara med

Karta över paradens färdväg.png

TILL EVENTET

MISSA INTE
BLAND DRAKAR OCH DRAGQUEENS

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap som framför sagostunder och föreställningar för barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer. Läsandet minskar drastiskt bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing, utanförskap och psykisk ohälsa. Det vill sällskapet ändra på genom att skapa färgsprakande scenkonst där dragshowens spektakulära kostymer, glitter och glamour används som pedagogiska verktyg. Varje föreställning är en interaktiv kulturupplevelse som vidgar världen, lockar till läslust och låter fantasin flöda. Tillsammans med dem kan alla i publiken sjunga, dansa, skina som stjärnor och uttrycka sig fritt! Kostnadsfritt, förboka din plats nu.

bottom of page