top of page
background hero.png

VARFÖR BEHÖVS DET HÄR?

Friluftsvärlden behöver bli mer queer, vi behöver få se och känna att det finns fler sätt att vara en friluftsperson på.
Det gör vi genom Outdoor pride, ett event där vi firar mångfald och allas rätt till att känna friheten kring friluftslivet.

FÖR VEM?

Men om jag inte identifierar mig som queer är jag exkluderad då?

 

Nej, det behöver du inte oroa dig för. Eventet är för dig som identifierar dig som queer och för dig som delar dessa värderingar.

 

Målet är att skapa ett tryggt utrymme där det är fritt att vara sig själv utan att bli ifrågasatt och där vi i stället kan lägga fokus på det vi älskar, naturen och friluftslivet!

VARFÖR?

Minoritetsgrupper är ofta underrepresenterade, så också i friluftsvärlden. När du aldrig ser eller hör om någon som liknar dig själv är det svårt att känna tillhörighet och det kan bli ett hinder mot att våga kliva in i något nytt.

Precis så här kände Bea, en av två grundare bakom Fjällanda, när hon började sin resa till att bli guide och verksam inom branschen. Hon hade svårt att hitta sin plats och känna tillräcklighet dels som kvinna i en mansdominerad bransch men framför allt som queer. Så vill vi inte ha det, friluftslivet, fjället och gemenskapen ska vara en plats där alla känner sig välkomnade.

Detta sådde fröet till vad som nu har blivit Outdoor pride, vårt sätt att skapa mer utrymme för mångfald, kärlek och solidaritet i världen. Välkommen att vara med och bidra för en värld och ett friluftsliv för alla!

TILL EVENTET

QUEER?

Queer kan innebära olika saker men kan översättas till normbrytande. Det innebär att på något sätt bryta mot normer kring kön, sexualitet och/eller relationer. Det kan även innebära att inte vilja eller kunna definiera sitt kön eller sin sexuella läggning. Är du nyfiken på att lära dig mer om de olika begreppen? Kika in RFSL:s begreppsordslista.

bottom of page