top of page

Åre Outdoor Pride 2023 - Gjorde Succé🏳️‍🌈 Premiären blev SUCCÉ! 🏳️‍⚧️


I augusti gick premiären av Åre Outdoor Pride och det kunde inte ha blivit bättre! Vi är helt tagna över hur många som valde att gå med i paraden för allas lika värde, rätten att få vara sig själv, älska vem en vill och för ett friluftsliv för alla!


Åre Outdoor Pride är ett initiativ av grundarna bakom Fjällanda, Elin och Bea, för att skapa mer utrymme för mångfald inom friluftslivet som vi i dagsläget upplever stereotypt och på så vis begränsande. Vi vill att friluftslivet ska vara en plats dit alla känner sig välkomna och för att det ska ske krävs en bredare representation. Minoritetsgrupper är ofta underrepresenterade, så också i friluftsvärlden. När du aldrig ser eller hör om någon som liknar dig själv är det svårt att känna tillhörighet och det kan bli ett hinder mot att våga kliva in i något nytt.

Precis så här kände Bea när hon började sin resa till att bli guide och verksam inom branschen. Hon hade svårt att hitta sin plats och känna tillräcklighet dels som kvinna i en mansdominerad bransch men framför allt som queer. Så vill vi inte ha det, friluftslivet, fjället och gemenskapen ska vara en plats dit alla känner sig välkomnade.

Detta sådde fröet till vad som nu har blivit Åre Outdoor Pride, vårt sätt att skapa mer utrymme för mångfald, kärlek och solidaritet i världen.


Vi hoppas att det här är början på något stort och vi planerar redan för nästa års upplaga!

Vill du vara med och skapa magi, hör gärna av dig till oss på hej@fjallanda.se


Till dig som någonsin ifrågasatt dig själv och om du hör hemma här:

Du är tillräcklig som dig själv!

Din plats här är viktig!

Du är INTE ensam!

Du är älskad!


Det goda vinner!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page