top of page
Sylarna_WEB_047.jpg
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

HELGRETREAT
TURSKIDOR & YOGA - FÖR MÄN

FJÄLLSÄTRA
GUIDAS AV:
Robin Byström Grein & Kim Norlin

Årets mest lekfulla tid är här och det utnyttjar vi genom att ge oss ut och utforska fjället på turskidor. Njut av en helg med natur, närvaro och en trygg gemenskap!

TURSKIDOR & YOGA
FÖR MÄN

20230303141856_IMG_2794_Oskar.JPG

7:E TILL 10:E
MARS

OM HELGEN
Ibland vilar det en trygghet att vara i en grupp där du känner igen dig själv i andra, med det som utgångspunkt bjuder vi nu in till Fjällandas första retreat för enbart personer som identifierar sig som män. Åk själv och träffa likasinnade eller boka med dina killkompisar. Helgen handlar om att i lagom behagligt tempo utforska omgivningarna på turskidor och låta naturen pröva oss på sitt egna vis. Varva ner med bastu och god mat. Vi b
lickar inåt på yogamattan och fokuserar på oss själva, med en ödmjuk inställning till kroppen utmanas vi sådär precis lagom. En paus där du får möjlighet till återhämtning, gemenskap och att fylla på med välgörande fjälluft. Passar den som är ny på friluftsliv, turskidor och yoga men även den som är inbiten men önskar en gemenskap inom området.

BOENDE
Tillsammans bor vi på Hotell Fjällsätra 
där fjället och lugnet är närmaste granne. Familjärt och mysigt fjällhotell med en otroligt härlig atmosfär och en fantastisk plats för nedvarvning och yoga framför en sprakande brasa. Här serveras vi vällagad mat ifrån morgon till kväll, kom ihåg att anmäla allergier och specialkost i din bokning. I priset ingår del i dubbelrum och reser du tillsammans med någon placerar vi givetvis er tillsammans, önskar du eget rum går det att lägga till när du gör din bokning.

HELGENS GUIDER

Robin
Byström Grein

Helgens gästspelande yogalärare & guide

När jag 2022 bestämde mig för att lämna min hemstad Sundsvall för att utbilda mig till fjälledare i Åre hade jag en dröm i sikte - att kombinera mina
största intressen: ledarskap, friluftsliv och yoga. Under större delen av mitt yrkesliv har jag ägnat mig åt att leda människor och grupper i olika sammanhang - erfarenheter och kunskaper jag vill ta med mig ut i naturen.Jag brinner för att hjälpa andra att må bättre och växa som individer genom yoga, natur och närvaro - metoder som har hjälpt mig att leva det liv jag vill leva.

IMG_8227.jpeg
Kim Norlin.jpg

Kim
Norlin

Helgens gästspelande guide

Passionerad turskidsåkare som gillar att vara ute tillsammans med andra människor. Att få dela med mig av områdets vackra natur och rika kulturlandskap är något jag brinner för i min roll som fjällguide.


Jag är uppvuxen i Södertälje och flyttade hit till Jämtland för några år sedan och blev förälskad i bygden. När jag inte är ute på fjället arbetar jag med fjällguid
elinjen på den lokala folkhögskolan samtidigt som jag studerar till folkhögskolelärare. Frisk luft, storslagna vyer och skidglädje är något jag vill visa er som väljer att följa med oss på tur!


INGÅR I RETREATET

  • Fyra dagar av fjällanda

  • Tre nätter - del i dubbelrum

  • Helpension i fyra dagar

  • Yoga & meditation

  • Skidturer & teknikövning

  • Utbildade vildmarksguider

  • Utbildad yogalärare

  PRIS: 7 995kr
  Delbetalning möjlig

FÖRKUNSKAPER

​Vi rekommenderar att du har grundkunskaper i utförsåkning och/eller längdskidåkning då lättare utförsbackar kommer finnas. För yogan krävs inga förkunskaper. 

 

En bonus är också att du gillar väder. För varierande väder, det är något vi har gott om i Årefjällen.

UTRUSTNING

Du behöver ha turskidor, turpjäxor och stavar för din vistelse. Vi rekommenderar vallningsfria skidor för att slippa kladd.

 

Behöver du hyra utrustning gör du det enklast hos Outdoorbuddies. Vid bokat retreat får du en rabattkod som ger dig 15% på hyran och då ingår leverans till gården.

Ledkryss.png
Kokkaffe.png
Kantarell.png

VAD ÄR TURSKIDOR?

Turskidåkning är som vandring, fast på snö! Med turskidor på fötterna kan du utforska helt orörd fjällterräng. Det skiljer sig från längdskidor, som kräver preparerade spår. Medan längdskidåkning är en träningsform, används turskidor snarare på upptäcktsfärder.

Kroppen ska få värma upp inför och stretcha efter en dag på fjället. Vissa klasser är mer flödande medans vissa är lugna och vilsamma. Med en ödmjuk inställning till kroppen och dess individuella förutsättningar utforskar vi vad yoga är för just dig. 

VILKEN TYP AV YOGA?

TRANSPORT

Miljön ligger oss självklart nära hjärtat och vi rekommenderar att ta sig hit via tåg. Vi hämtar er sedan vid tågstationen. 

Tider för samling och avslut anpassas till nattågets ankomst på torsdagen och eftermiddagståget söndagen.

Preliminärt schema

- kan ändras beroende på väder, vind och förutsättningar

Torsdag

09.00 Hämtning i Undersåker

09.30 Frukost

11.00 Redo för tur

12.30 Lunch utomhus

16.30 Yoga 

18.00 Middag

Fredag

08.00 Frukost

09.30 Redo för tur

12.00 Lunch utomhus

15.30 Andrum hemma

18.00 Middag

20.00 Lugn kvällsyoga

Lördag

07.00 Morgonyoga

08.00 Frukost

09.30 Redo för tur

12.00 Lunch utomhus

16.30 Andrum hemma - Bastu

19.00 Middag

Söndag

07.00 Morgonyoga

08.30 Frukost och packning

10.00 Redo för tur

12.00 Lunch utomhus

15.30 Hejdå i Åre

Boka ditt helgretreat
Boka ditt helgretreat
Hur är din skidvana?
Vad har du för erfarenhet av yoga?
Enkelrumstillägg - 1000 kr

 * Personnummer behövs för fakturaunderlag 
 

Om du vill delbetala totalsumman på 3 månader kan du skicka ett mail till oss och döpa det till delbetalning.

 
Genom att klicka på boka godkänner du våra villkor.
 
När du klickar på boka är din plats bokad och en faktura kommer skickas till dig via mail inom kort. Du får även universum att le för att du valt att investera i dig själv.

bottom of page