top of page
1AC3F9FA-A276-44F7-B56D-F8D90A338672.jpeg
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

HELGRETREAT
YOGA & TURSKIDOR

EDSÅSGÅRDEN
GUIDAS AV:
Bea Viberg & Clara Eneqvist

Vi upplever vinterns tystnad och krispighet på nära håll. Bland snötyngda granar och fjällets storhet bjuds vi på både utsikter och insikter.

Njut av en helg bara för dig!

YOGA & TURSKIDOR

_edited.jpg

1:A TILL 4:E
FEBRUARI

OM HELGEN
I lagom behagligt tempo utforskar vi omgivningarna på turskidor, vi låter naturen pröva oss på sitt egna vis. Blickar inåt på yogamattan och fokuserar på oss själva, med en ödmjuk inställning till vår fantastiska kropp utmanas vi sådär precis lagom. En helg bara för dig, där du kan luta dig tillbaka och bli omhändertagen. Lämna vardags-pusslet och fyll på med krispig fjälluft för en helg.

BOENDE
Tillsammans bor vi på Edsåsgården där lugnet, fjället och den storslagna utsikten är närmaste granne. Det gamla skogskapellet som ligger i anslutning till gården är en perfekt plats för nedvarvning och yoga. Gårdens ägare är helgens kock och serverar oss vällagad mat ifrån morgon till kväll, kom ihåg att anmäla allergier och specialkost i din bokning. I priset ingår del i dubbelrum och reser du tillsammans med någon placerar vi givetvis er tillsammans, önskar du eget rum går det att lägga till när du gör din bokning.

HELGENS GUIDER

Bea
Viberg

Helgens guide och medgrundare av Fjällanda
 

Jag föddes med en äventyrslängtande själ. Jag vill alltid ut, utomhus kan jag sväva fritt utan tak för vad som är rätt och fel. Naturen har alltid varit en nära vän till mig, den har har gett mig tröst, glädje och utmaningar som fått mig att växa. Naturen dömer aldrig och den är min största inspirationskälla och vägvisare i mitt ledarskap.

Mitt motto i livet går ut på att samla livspoäng. Allt jag tar mig för vill jag ska vara av kärlek och glädje, annars kan det va. Jag skapar dessa retreats med mitt motto som grund och det är med en stolthet i bröstet och ett leende hjärta jag välkomnar er in i vår gemenskap. 

IMG_9714.jpg

Clara
Eneqvist

Helgens gästspelande yogalärare

I en stuga där skog möter sjö och horisonten består av fjäll, där bor jag. Att få gästspela som en del av Fjällanda känns otroligt självklart då vår stora gemensamma nämnare är kärleken till naturen och dess kraft. När jag fann yogan så krävdes bara några få yogaklasser innan jag bokade biljetten till Indonesien och yogalärarutbildningen, det var en blixtsnabb passion som fick mig att landa i både kropp och själ.

Yogan har visat mig hur vi fortfarande kan vara grundade fast i rörelse. Vilket b
eskriver mig ganska bra, grundad och rotad men i ett konstant flöde.

20231011_122832.jpg

INGÅR I RETREATET

  • Fyra dagar av fjällanda

  • Tre nätter - Del i dubbelrum

  • Helpension i fyra dagar

  • Yoga & meditation

  • Skidturer & teknikövning

  • Utbildad vildmarksguide

  • Utbildad yogalärare

  PRIS: 7 995kr
  Delbetalning möjlig

FÖRKUNSKAPER

​Vi rekommenderar att du har grundkunskaper i utförsåkning och/eller längdskidåkning då lättare utförsbackar kommer finnas. För yogan krävs inga förkunskaper. 

 

En bonus är också att du gillar väder. För varierande väder, det är något vi har gott om i Årefjällen.

UTRUSTNING

Du behöver ha turskidor, turpjäxor och stavar för din vistelse. Vi rekommenderar vallningsfria skidor för att slippa kladd.

 

Behöver du hyra utrustning gör du det enklast hos Outdoorbuddies. Vid bokat retreat får du en rabattkod som ger dig 15% på hyran och då ingår leverans till gården.

Ledkryss.png
Kokkaffe.png
Kantarell.png

VAD ÄR TURSKIDOR?

Turskidåkning är som vandring, fast på snö! Med turskidor på fötterna kan du utforska helt orörd fjällterräng. Det skiljer sig från längdskidor, som kräver preparerade spår. Medan längdskidåkning är en träningsform, används turskidor snarare på upptäcktsfärder.

Kroppen ska få värma upp och sträcka ut de muskler som används på fjället och behöver kärlek. Några klasser är mer fysiska och flödande medan yinyogan är stillsam och meditativ. Du guidas alltid till att göra val utifrån vad din kropp behöver.

VILKEN TYP AV YOGA?

TRANSPORT

Miljön ligger oss självklart nära hjärtat och vi rekommenderar att ta sig hit via tåg. Vi hämtar er sedan vid tågstationen. 

Tider för samling och avslut anpassas till nattågets ankomst på torsdagen och eftermiddagståget söndagen.

Preliminärt schema

- kan ändras beroende på väder, vind och förutsättningar

Torsdag

09.00 Hämtning i Undersåker

09.30 Frukost

11.00 Redo för tur

12.30 Lunch utomhus

16.30 Yoga 

18.00 Middag

Fredag

08.00 Frukost

09.30 Redo för tur

12.00 Lunch utomhus

15.30 Andrum hemma

18.00 Middag

20.00 Yinyoga i pyjamas 

Lördag

07.00 Morgonyoga

08.00 Frukost

09.00 Redo för tur

12.00 Lunch utomhus

16.00 Andrum hemma

19.00 Middag

Söndag

07.00 Morgonyoga

08.30 Frukost och packning

10.00 Redo för tur

12.00 Lunch utomhus

15.30 Hejdå i Åre

Boka ditt helgretreat - Turskidor 1-4/2
Boka ditt helgretreat
Hur är din skidvana?
Vad har du för erfarenhet av yoga?
Enkelrumstillägg - 1000 kr

 * Personnummer behövs för fakturaunderlag 
 

Om du vill delbetala totalsumman på 3 månader kan du skicka ett mail till oss och döpa det till delbetalning.

 
Genom att klicka på boka godkänner du våra villkor.
 
När du klickar på boka är din plats bokad och en faktura kommer skickas till dig via mail inom kort. Du får även universum att le för att du valt att investera i dig själv.

bottom of page