top of page
DSCF0365.JPG
LogoNHK_PNG_Ingen_Bakgrund_edited.png

FJÄLLSTILLA
Presenteras av Fjällanda & Fjällrötter

5--8 SEPTEMBER

Vakna upp i en skön hotellsäng på Åreskutans högst belägna hotell, väck kroppen med mjuk yoga, ät en god frukost med utsikt över fjäll, kliv i vandringskängorna och ge dig ut på en njutbar vandring och njut av stillheten i fjällkajaken. Upplev den magiska känslan av kallbad i en porlande fjällbäck och avsluta dagen med bastu och en vällagad middag på jämtländska råvaror. Kan det ens bli bättre?!

Tillsammans med Clara Eneqvist som driver Fjällrötter bjuder vi nu in till en exklusiv helg där vi vill ge er lite extra av allt som vi älskar!

Ledkryss.png

BOENDE

​Mitt på fjället, bland björkar och fjällbäckar, finner ni vårt boende för helgen. Buustamons Fjällgård på 732 möh, Åreskutans högst belägna hotell. Här blir vi bortskämda med Jämtländska råvaror från köket som omtänksamt serverar oss frukost, lunch och middag.

Vandring runt husknuten och relaxavdelning med bastu, varma- och kalla utomhusbad. En oas av stillhet med det där lilla extra. 

KALLBAD & YOGA

Under helgen kommer vi fokusera på det flöde som möter stillhet. Vi kommer att utforska andetaget och hur det hjälper oss finna närvaro och fokus. Vi varvar flödande aktiviteter med mjuka yinpositioner, kalla bad och kontrollerad andning i kallbadtunna till kalla bad och stillhet i den flödande Ullån. Vi förankrar oss i naturen och samlar kraften från fjällets rötter samtidigt som vi välkomnar skiftet i den nya sprakande årstiden. 

Notis. Har du hjärt-kärlsjukdomar eller ett högt blodtryck bör du rådfråga en läkare innan du kallbadar.

VANDRING & PADDLING

Fjället och naturen är njutning för oss och med det som utgångspunkt tar vi oss ut och upptäcker omgivningen. Med behagligt tempo och härliga pauser saktar vi in och ger oss tid till att känna, se och uppleva. Vi är ofta målfokuserade i vardagen men när vi tar oss ut är vi framme redan från start!

Under en helg där vattnet är ett av våra starkaste element kommer vi utforska magin kring kajakpaddling i fjällsjö. Vi kommer förflytta oss från vår retreatplats till Södra Årefjällen och Fjällkajakcenter där vi paddlar ut från stranden på Ottsjön.

Med utrymme för förändring kopplat till helgens fjällväder.

INGÅR I RETREATET

  • Tre nätter på magiskt fjällhotell på Åreskutan, del i dubbelrum

  • Helpension med fokus på jämtländska råvaror

  • Guidat kallbad i fjällfors

  • Yoga & meditation

  • Guidade vandringar & kajakpaddling i fjällsjö

  • Kvalitativa bilder från helgen om du vill kunna släppa telefonen

  • Fri tillgång till spaavdelning med bastu, varma och kalla utomhusbad

  • Välkomstgåva från sponsorer kopplade till helgens upplevelser

Pris: 10 995 kr

Delbetalning: 5497 kr i två månader

TRANSPORT

Miljön ligger oss självklart nära hjärtat. Från landets större städer finns det dagliga avgångar med tåg. Vi hämtar er sedan vid tågstationen i Åre och ansvarar för all transport under helgen.

 

Tider för samling och avslut anpassas till tågtiderna:
Ankomst torsdag:14.41 

Avgång söndag:10.48

UTRUSTNING

Du behöver bland annat ha ett par rejäla och ingångna skor, gärna modell högre som går över ankeln. Det kan vara mycket blött på fjället under hösten och därför rekommenderar vi kraftiga vattentåliga kängor/skor. Packlista medföljer vid bokat retreat.

 

Inga förkunskaper krävs. Vi håller ett lugnt tempo i allt vi gör med fokus på upplevelsen snarare än prestationen där det är okej att vara ny.

Ledkryss.png

HELGENS GUIDER

Clara Eneqvist 

Clara, grundare av Fjällrötter, är en kallbads- och naturälskare av dess rang och bor i en fjällstuga vid Ottsjöns östra kant med sina två hundar och pojkvän Charlie. Hon lever det enkla livet med en drös av livsnjut. Kaffet ska drickas på en stubbe i skogen och dom kalla baden med en panorama vy över snötäckta fjäll.

 

Clara är retreatets yoga- och kallbadsguide, men kommer strössla energi och glädje över er under alla helgens aktiviteter som tailguide och professionell fotograf. (Pssst… Efter retreatet kommer ni få en mängd redigerade bilder. Så för er som vill gå helt offline men ändå minnas ögonblicken, don’t worry, Clara got you covered) 

DSCF0406.JPG

Bea Viberg

Bea, medgrundare av Fjällanda, är en natur och äventyrsälskande själ som ständigt längtar ut. Fart och fläkt är kul men det absolut bästa handlar om de enkla stunderna på skidturen ut till solgropen, vilan i en solig skogsglänta eller en stilla stund i kajaken. En 2 km lång vandring med 2 h fika räknas lika mycket som något annat mer krävande.

 

Bea kommer vara helgens naturguide och leda oss på fjället med en ödmjuk och varm hand. Naturens magi finns omkring oss hela tiden och Beas guide-motto handlar om att skapa trygga förutsättningar för att kunna vara närvarande och njuta av den.

DSCF0385.JPG
Boka ditt retreat - Fjällstilla
Boka ditt retreat
Fjällstilla 5-8 september
Hur är din vandringsvana?
Vad har du för erfarenhet av yoga?
Vad har du för erfarenhet av kallbad?
Hur passar det dig bäst att betala?

 * Personnummer behövs för fakturaunderlag 
 

 
Genom att klicka på boka godkänner du våra villkor.
 
När du klickar på boka är din plats bokad och en faktura kommer skickas till dig via mail inom kort. Du får även universum att le för att du valt att investera i dig själv.

bottom of page